• Opties

Op zoek naar relaties

Als we terugkijken naar wat er allemaal gebeurd is het afgelopen jaar, dan moeten we erkennen dat de Heer enorm gezegend heeft. Dat Zijn genade en trouw dag aan dag aan ons geopenbaard is.


Persoonlijk heb ik onze tijd in Europa als goed ervaren. Niet alleen omdat we met heel ons gezin weer konden verblijven in de mooie omgeving van Bant en Emmeloord. Het was voor ons noodzakelijk om tussen de drukke activiteiten van dit werk in Brazilië en de gebeurtenissen rond het overlijden van Connie even te kunnen ontspannen. Het was mogelijk doordat jullie, onze trouwe vrienden, ook voor deze reis royaal gegeven hebben.

Het was vanaf het begin in Leidschendam (de eerste gemeente die we in Nederland bezochten) tot en met het einde in Enschede (De laatste gemeente die we voor onze terugreis bezochten) een buitengewone ontmoeting.

Ik spreek van herkenning van de broeders en proefde weer de noodzaak van de geestelijke broederschap. De opbouw van de gemeente wordt geleid door de Geest. Voor veel mensen niet zo belangrijk meer, omdat de drukte en bezigheden van dit leven op aarde het belangrijkste doel is geworden.

Maar voor mensen met geestelijke ogen, is het van belang, elkaar werkelijk te ontmoeten en niet alleen dit,

maar elkaar tot steun te zijn, zodat de ontwikkeling in elke broeder zal doorgaan. Groeien met een doel!

Ik voelde me opeens weer thuis onder de broeders die ik al lang kende, maar waarmee ik de onderlinge broederschap nog nooit zo geproefd had.

Waar ik het meest tegenop zag, werd het hoogtepunt van onze reis. In de eerste gemeente kregen we een profetie, dat we mensen aan elkaar zouden binden… In het begin had ik het wel in mijn gedachten, maar wist er geen raad mee. Maar toen de ontmoetingsmiddag er was, laat ik eerlijk zijn, aangespoord door het bestuur en andere broeders, is het gelukt om in alle waarheid en openheid niet alleen maar ons verhaal te vertellen, maar samen dieper te gaan in de broederlijke liefde. Ik voelde me opeens weer thuis onder de broeders die ik al lang kende, maar waarmee ik de onderlinge broederschap nog nooit zo geproefd had.
Ik spreek over een goede tijd.

Diep in mijn hart is het verlangen ontstaan om deze broeders, hoe groot de afstand ook is, werkelijk te blijven ontmoeten door gebed en reële interesse. Als één lichaam dat met elkaar verbonden is.

Ik ga verder, hier in Zuid-Amerika. Helpt u mee?

Over Nathanael Flach

Vader, voorganger, docent en Evangelist. Nathan is vanaf zijn 8e jaar opgegroeid in Brazilië. Als zoon in een zendingsgezin volgde hij in Nederland een bijbelschool en ontmoette daar zijn vrouw Corrie. Gezamenlijk zetten zij het zendingswerk van Corrie´s ouders - Henk en Connie de Cock - voort. Nathan geeft leiding aan de bijbelschool, de lokale gemeente en werkt mee in de federatie van gemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stichting Pinkster Bijbelschool Brazilie 2013