This is my story
  • Opties

Over ons verlof in Nederland

Beste vrienden in Europa,
Corrie en ik zijn inmiddels weer veilig thuis, met de kinderen gaat het goed en opa en oma (Henk en Connie) zijn inmiddels alweer uitgerust.

Het was kort, Hollands druk, maar een krachtig bezoek aan het goede en welvarende Nederland.
Toen we wegreden bij de gemeente de Morgenster in Urk (onze verblijfplaats), reed ik letterlijk met tranen in mijn ogen weg. Tranen van vermoeidheid, en ook verdriet. Geluk gemengd met heimwee. Tranen van gemis van alle mensen die ons zo goed ontvangen hebben. Het liefst zouden we nog wat langer willen blijven. In de auto hadden we, zoals altijd, “groot nieuws radio” aan en onderweg naar Schiphol klonk dit lied:

This is my story, this is my song
Praising my Savior all the day long
This is my story, this is my song
Praising my Savior all the day long

Dit is ook ons verhaal, de Heer dienen. En dan denk ik aan alles wat we de afgelopen jaren mee hebben gemaakt. Vervolging, rechtzakken, mensen die ons in de steek gelaten hebben…

En de Heer deed een wonder, we waren in Nederland uitgenodigd door een gemeente die ons met veel liefde heeft ontvangen. Mensen met passie, mensen met een doel: de gemeente van de Heer bouwen.

Velen van hen had ik nog nooit ontmoet maar het voelde of we elkaar al lang kenden. Het was maar een weekend, maar er werd heel krachtig gewerkt tot een doel. Het thema: Samen zijn we STERK. Een sterke poging om de eenheid te bewaren en samen te zoeken naar wat God voor de gemeente heeft.

Terug in Brazilië gaat dit thema verder in mijn hart. In mij komt de gedachte van Matt.16:18 op, waar Jezus tegen Petrus zegt: “Op jou Petrus, zal ik mijn gemeente bouwen”.

Mensen zijn vandaag de dag vaak kritisch richting de gemeente. Ik hoor mensen klagen: de gemeente is failliet, corrupt, heeft valse profeten, een valse leer etc. Vul maar aan. En we zouden moeten erkennen dat er inderdaad veel dingen misgelopen zijn. En dat hoogmoed en laksheid als een list de mensen in verwarring heeft gebracht.
Maar we moeten nooit vergeten dat het Gods plan is dat we één lichaam zijn en dat Jezus ons hoofd en onze meester is. En als we aan Zijn gemeente bouwen, we zoeken naar Zijn waarheid zodat we zullen groeien naar het evenbeeld van Jezus.

Zelf besloot ik om mij trouw aan Gods plan te houden. Hoe moeilijk dat ook zal zijn. De gemeente is Zijn doel. En alle pogingen om de gemeente te veranderen, te moderniseren etc. is voor mij een teken dat Zijn doel niet bereikt is. Dat zou namelijk inhouden dat wij het beter weten dan God zelf!

Ik ga verder en kies Jezus als mijn hoofd. Wij werken door, zodat meer en meer mensen zich zullen bekeren en wedergeboren Christenen zullen zijn. Mensen die het zoonschap zullen ontvangen en door de Geest opnieuw geboren zullen zijn. Hiervoor heeft Jezus zijn leven geofferd aan het kruis. Dit is erg kostbaar voor mij.
Ik wil u vragen voor ons te bidden. De laatste jaren wordt het steeds moeilijker om te overleven hier in Brazilië. Financieel zitten we erg krap. Voor deze maand is het bijvoorbeeld niet zeker dat we ons volledige salaris zullen ontvangen. U kunt ons tot zegen zijn door deze kerst een extra gift over te maken naar de rekening van de PBB. Daarmee draagt u eraan bij dat we verder kunnen gaan met het bouwen aan Zijn gemeente in Brazilië.
Mijn dank aan de gemeenten in Nederland, België en Duitsland, die ons ook dit jaar weer zo goed ontvangen, gesteund en geholpen hebben. Ook mijn dank aan alle sponsoren van dit werk, het bestuur die trouw achter ons staat, alle voorgangers, alle vrienden etc.

Gods zegen, een goede kerst en een gelukkig 2014. Ik vertrouw op de Heer dat Hij onze toekomst hier in Brazilië zal zegenen.

Met veel dankbaarheid,
Nathanael Flach

Over Nathanael Flach

Vader, voorganger, docent en Evangelist. Nathan is vanaf zijn 8e jaar opgegroeid in Brazilië. Als zoon in een zendingsgezin volgde hij in Nederland een bijbelschool en ontmoette daar zijn vrouw Corrie. Gezamenlijk zetten zij het zendingswerk van Corrie´s ouders - Henk en Connie de Cock - voort. Nathan geeft leiding aan de bijbelschool, de lokale gemeente en werkt mee in de federatie van gemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stichting Pinkster Bijbelschool Brazilie 2013