• Opties

Nieuws van Henk & Connie

Beste achterban,

We zijn dankbaar dat er verbetering is in de financiële toestand, want het jarenlang krap zitten is de reden dat er en flinke achterstand is ontstaan met verschillende dingen. Zowel wat betreft de Bijbelschool en de gemeente, als voor ons persoonlijk. Het gebouw van de Bijbelschool heeft, zoals jullie weten, urgent een grote onderhoudsbeurt nodig. Dat is echter nooit een reden tot stagnatie geweest in het werk van de Heer. Alleen is de Bijbelschool jaren lang 100% afhankelijk geweest van mond tot mond promotie. We hebben weinig of niets kunnen doen aan verspreiding van flyers en ander promotie materiaal, onder de verschillende gemeenten.

Inmiddels ben ik bezig om ons eigen huis, dat nu leeg staat (we wonen nu bij Nathan en Corrie), op te knappen, zodat we het kunnen verhuren. Ook daar hebben we jarenlang niets aan kunnen doen. In deze volg ik de aanwijzingen van een notariaat in Mogi das Cruzes, die ook de huurprijs zal vaststellen en zal bemiddelen als tussenpersoon met het verhuren.

Zo ver ik het kan beoordelen, is er voorlopig weinig kans dat Connie en ik weer op onszelf zullen kunnen wonen. Ik kan de verzorging van Connie niet alleen doen. Met de hulp van Corrie kan ik in ieder geval normaal doorgaan met mijn lessen op de Bijbelschool (drie vakken per week), spreekbeurten en conferenties. Daarom hebben we – samen met Nathanael en Corrie – plannen gemaakt om de onderbouw van hun woning op te knappen en aan te passen, zodat we daar kunnen wonen.

We hebben de laatste maanden langzame vorderingen gezien in de toestand van Connie. Ze kan weer, met de rollator, van de slaapkamer naar de keuken lopen. We zijn vooral blij dat ze op Zondagen weer naar de samenkomsten gaat. We maakten ons eerst wel zorgen hoe zij de trap op zou kunnen komen. Maar zodra we met de auto voor de ingang van de kerkzaal staan, staat er al een groep jongens op haar te wachten, die haar met rolstoel en alles naar boven hijsen. Connie begrijpt alles wat er gezegd wordt, maar het converseren met de broeders en zusters gaat nog erg gebrekkig. Ze kan wel erg goed meezingen tijdens de zangdienst. Prachtig! Het bijwonen van de samenkomsten is erg belangrijk, en dat is één van de reden waarom ik denk dat we bij Nathanael en Corrie moeten blijven. Want alleen zou ik haar niet in de auto kunnen krijgen, om van mijn huis naar Braz Cubas te rijden. En bovendien zijn de langere autoritten (± 20 minuten) erg zwaar voor haar, vanwege de vele gaten in het wegdek.

Ondanks deze vorderingen, ging het de laatste weken toch een beetje achteruit. Vooral ’s morgens had ze veel pijn met het lopen. Dat kan een gevolg zijn van de inzet van onze herfst, die altijd gepaard gaat met grote temperatuurverschillen (van bijna 40 tot 25 graden), waar Connie altijd last van heeft vanwege de reuma. Hierdoor kon ze ook een aantal keren niet naar de fysiotherapie.

Volgende maand ga ik vier dagen naar Serra. We hebben daar een seminar over Openbaring, met 16 lesuren (45 min p/lesuur), voor onze groep bijbelstudenten daar. Verder heb ik twee spreekbeurten in de gemeente. In mei ga ik dat nog een keer doen, om zodoende de 32 lesuren p/semester van ons studie pakket compleet te maken. In de gemeente gaat het goed. We hebben het dak van de kerkzaal moeten vernieuwen en nu moeten we er een nieuw plafond + verlichting in maken. De samenkomsten zijn bijzonder gezegend en we hebben regelmatig bezoekers in de gemeente. Twee weken terug was er een bruiloft en eind dit jaar is er nog één op komst.

Allemaal de hartelijke groeten aan jullie vrouwen en huisgenoten,

Henk de Cock

Over Henk de Cock

Henk de Cock is sinds 1963 als geschoold evangelist werkzaam als Vader, Evangelist, voorganger en docent in Brazilië. Hij bouwde samen met zijn vrouw Connie een bijbelschool en hielp vele gemeenten stichten. Momenteel legt Henk zich toe op het uitbrengen van al het bijbelstudiemateriaal welke hij de afgelopen 50 jaar heeft ontwikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stichting Pinkster Bijbelschool Brazilie 2013